مطـالـب سـایـت

جستجو در سايت


 

  آموزش سریع فتوشاپ به صورت کامل و حرفه ای قسمت دوم


فصل چهارم :

کار با جعبه ابزار فتوشاپ Tool Box ( و بعضی از پالت های مربوط ) :

Painting tools ابزارهای ترسیمی : این ابزارها در قسمت دوم جعبه ابزار قرار دارند .

جدول Brushes و ویرایش سرقلم :

برای دسترسی به این جدول کافیست یکی ابزارهای ترسیمی را انتخاب کنید سپس در Option آن که در زیر نوار منو قرار دارد قسمت مربوط به Brush را باز کنید . و یا از منوی Window گزینه Brushes را انتخاب کنید .

و یا بالا سمت راست صفحه سر برگ Brushes را کلیک نمائید .

توضیح بعضی از گزینه های قسمت Brushes :

Master Diameter می توانید اندازه سر قلم را از 1 px تا 2500 px تغییر دهید .

در قسمت Mode می توانید نحوه ترکیب رنگها را مشخص کنید . این گزین معمولآ در حالت Normal قرار دارد .

در قسمت Opacity می توانید درجه کدری یا شفافیت را از 1% تا 100 % انتخاب کنید . هرچه
Opacity کمتر باشد از شفافیت بیشتری برخوردار است یعنی کمرنگ تر خواهد بود و هر چه مقدار عددی آن به 100 نزدیکتر باشد رنگ پرنگ تر می شود .

گزینه Flow : شدت انتشار رنگ را نشان می دهد . مقداری بین 0 تا 100 می پذیرد هر چه عدد آن به 100 نزدیکتر باشد تراکم رنگ بیشتر است .

در این جدول انواع مختلف سر قلم ها قرار دارد قبل از استفاده از ابزارهای ترسیمی ابتدا سرقلم مناسب را از این جدول انتخاب می کنیم . برای اضافه کردن به لیست سرقلمها می توانیم سرقلم های فتوشاپ را Load کنیم . برای اینکار روی مثلث بالا سمت راست Option کلیک کرده و Load را انتخاب کنید . اکنون می توانید با انتخاب فایل های به نمایش گذاشته شده سرقلم های بیشتری را به لیست اضافه کنید .

در فتوشاپ ورژن 6 : در Option ابزارهای ترسیمی روی سر قلم مربوط کلیک کرده تا پنجره Option Bursh ظاهر شود . در این پنجره می توانیم قطر سرقلم میزان سختی فضای خالی فاصله گذاری زاویه و گردی گوشه های قلم موها را انتخاب کنیم . هر چه قلم مو سخت تر باشد ( نزدیک به 100 % باشد ) لبه های آنها واضع تر خواهد بود . اگر تنظیم قلم مو تقریبآ 20 % باشد نمایش رنگ آن واضع تر با روشن تر خواهد شد . گزینه بعدی مخصوص فاصله گذاری ( Spacing ) است . اگر این گزینه غیر فعال بماند سرعت حرکت ماوس فاصله بین قطره های رنگ را تعیین می کند . اگر آن را آهسته تر حرکت دهید رنگ به صورت یک خط ممتد ظاهر می شود .

در صورتی که ماوس را سریعتر حرکت دهید ما بین دایره های رنگی فضای خالی ایجاد میگردد . با انتخاب جعبه علامت Spacing می توانید فاصله گذاری استاندارد رنگ را تنظیم کنید و در چنین شرایطی سرعت کشیدن ماوس تآثیری در آن نخواهد گذاشت انتخاب در حدود 25 % یک خط رنگی بسیار صاف ایجاد میکند . هر قدر درصد آن را زیادتر کنید ( حرکت دادن لغزنده یا با وارد کردن عدد در این جعبه ) فاصله ها نیز زیادتر می شوند . بالاخره می توانید Angle ( زاویه ) و Roundness ( میزان گردی ) قلم موی خود را تنظیم نمایید . این اندازه ها را امتحان کنید .


                 ___________________________________________________________



در فتوشاپ ورژن ( 5/5 ) : قسمت Brushes در پنجره ای به نام Brushes قرار دارد که برای باز کردن آن گزینه Show Brushes را از منوی Window انتخاب می کنیم . در نظر داشته باشید که برای ویرایش هر سرقلم در این پنجره کافیست روی سر قلم مربوط دوبار کلیک کنیم . تا پنجره Brush Option ظاهر گردد .

ابزار رنگ پاش Aribrush ( مخصوص فتوشاپ 6 ) : این ابزار ( همان طور که نامش پیداست ) رنگ یا ( پیکسل ها ) را روی بوم می پاشد و همانند یک رنگ پاش واقعی عمل میکند . یعنی برای پاشیدن رنگ از هوای فشرده در افشانک قابل تنظیم استفاده میکند . رنگ پاش لبه های رنگ را پخش می نماید که در اینصورت می توانید پر سرعت استفاده از رنگ نظارت داشته باشید . سرعت آن را بر مبنای جریان مداوم یا محو شدن در مدتی معین تنظیم کنید .

این قلم مو را با فشارها اندازه ها و شکل های متفاوت آزمایش نمائید به خاطر داشته باشید اگر ابزار رنگ پاش را مدت طولانی در یک نقطه نگه دارید رنگ بیشتر اشباع شده و تیره تر میگردد .



                 ___________________________________________________________



ابزار قلم موی نقاشی Brush tool : ابزار قلموی نقاشی brush Too نیز مانند ابزار Airbrush عمل می کند . برای انتخاب آن کلید B را از روی صفحه کلید انتخاب می کنیم یا ابزار مربوط را از جعبه ابزار انتخاب می کنیم . تنها تفاوت آن با ابزار Airbrush در این است که ابزار Paintbrush رنگ را به طور یکنواخت اعمال میکند . این بدان معناست که اگر دکمه چپ ماوس را در نقطه ای نگاه دارید . رنگ به طور مدوام روی بوم نمی ریزد .

نکته 1 : قبل از ترسیم ابتدا سرقلم مورد نظر را از جدول brush انتخاب کنید همچنین رنگ مورد نظر را برای Foreground تنظیم کنید . زیرا ابزارهای ترسیمی رنگ F.G را پیش فرض می گیرند .

نکته 2 : در صورتی که بخواهیم یک خط صاف عمودی یا افقی بوسیله این ابزار ترسیم کنید . باید در هنگام رسم خط کلید Shift را پائین نگه داریم .


                 ___________________________________________________________



ابزار مداد Pencil tool : ابزار مداد یکی دیگر از ابزارهای طراحی و زیر مجموعه ابزار قلم مو باشد . اگر دقت کنید سرقلم های مربوط به این ابزار همگی سخت می باشند . با انتخاب سرقلم مناسب و تنظیم رنگ F.G خطوطی که می خواهیم می توانیم با این ابزار ترسیم کنیم . Option این ابزار مانند قلم مو می باشد و تنها یک گزینه اضافه تر دارد .

گزینه Auto Eraser : هنگامیکه این قسمت را فعال کنید هر بار که ماوس را روی بخشی از بوم بکشید ( در صورتی که قبلآ یک خط مدادی روی آن رسم شده باشد ) ابزار مداد شما تبدل به پاک کن شده و تا زمانی که دکمه ماوس را رها نکرده اید به پاک کردن خود ادامه می دهد .

ساختن سرقلم از یک تصویر :
برای ساختن سرقلم از یک تصویر لازم است که مراحل زیر را طی شود : ابتدا محدوده مورد نظر را به وسیله ابزارهای انتخاب به حالت انتخاب در می آوریم . ( مثل شکل یک قلب ) . وبعد از منوی Edit گزینه Define Brush را انتخاب می کنیم . بدین ترتیب کادری باز می شود که در آن نام سرقلم را تایپ می کنیم و Ok می کنیم . و بعد کافیست یکی از ابزارهای ترسیمی نظیر Pencil Tool یا Brush
Tool را انتخاب کنیم . سپس سرقلم ساخته شده را انتخاب می کنیم و روی فایل جدید یک بار کلیک می کنیم .


                 ___________________________________________________________


Color Replacment Tool - ابزار تغییر رنگ : این ابزار را بر هر کجای تصویر بکشید رنگ آن ناحیه را به صورت لایه ای شفاف تغییر می دهد . یه جورایی عکس را سیاه و سفید مثل عکس های قدیمی می کنه .


                 ___________________________________________________________



ابزار پاک کن Eraser : همانطور که از نام این ابزار پیداست جهت پاک کردن از آن استفاده می شود . با انتخاب سرقلم مناسب می توان این ابزار را انتخاب کرد . E هر زمانی که بخواهیم قسمتی از تصویر را پاک کنیم . با انتخاب گزینه Eraser Tool این کار را انجام می دهیم

تمرین : قسمتی از تصویر خود را با ابزار مداد رنگ کنید و یا تغییراتی دیگری اعمال کنید . سپس ابزار پاک کن را انتخاب کنید و دکمه Alt را پایین نگه داشته و بر و روی قسمت هائی که تغییر داده بودید بکشید . چه اتفاقی می افتد ؟

این ابزار دارای دو زیر مجموعه دیگر می باشد . دومین و سومین زیر مجموعه این ابزار Magic Eraser
, Background Eraser است که در پاک کردن بخشی از لایه و شفاف کردن ناحیه مورد نظر مفید واقع می شوند .

Magic Eraser : وقتی لایه ای را با استفاده از این ابزار پاک می کنید . ابزار مزبور با شفاف کردن تمام پیکسلهای مشابه آنها را پاک خواهد کرد . می توانید حالتی را انتخاب کنید که فقط پیکسلهای مشابه مجاور و یا تمام پیکسلهای مشابه پاک شوند . در واقع تمام پیکسل هایی که همرنگ می باشند را پاک می کند .

Back ground Eraser : همانگونه که از اسم این ابزار مشخص است برای پاک کردن زمینه عکس مفید می باشد .


                 ___________________________________________________________




(brun Tool) و ابزار تیره کننده (Dodge Tool) ابزار روشن کننده : با انتخاب این ابزار و کلیک ( یا کشیدن ) بر روی یک منطقه از تصویر مشاهده می کنید که آن ناحیه روشن تر شده و از تیرگی آن کاسته می شود .

ابزار Burn Tool دقیقآ بر خلاف ابزار روشن کننده عمل می کند و تیرگی تصویر را افزایش می دهد . وسعت ناحیه ای که از این ابزار ها تاثیر می گیرد به اندازه ی سرقلم این ابزارها بستگی دارد .


                 ___________________________________________________________


ابزار اسفنج Sponge Tool : بعد از انتخاب این ابزار به تنظیمات Option توجه کنید . اگر در حالت Desaturated باشد با کشیدن این ابزار بر روی تصویر رنگ ناحیه مورد نظر را جذب کرده و باعث بی رنگ شدن آن می شود . در واقع باعث سیاه و سفید شدن آن می شود . اگر حالت Saturated فعال باشد برعکس عمل می کند .



                 ___________________________________________________________



ابزار های History Brush : این ابزار تمام تغییراتی که روی پشت زمینه ی عکس خود داده باشید را به حالت اولیه بر می گرداند . این ابزار در نوع خود ابزار بسیار جالب و بی نظیری است .

ابزار ARt History Brush : نیز بر روی تصویر شما جلوه ی هنری ایجاد می کند و آن را به صوت کریستال در می آورد . برای بهترمتوجه شدن این ابزار را بر روی قسمتی از تصویر خود امتحان کنید .

یکی دیگر از ابزارهای جالب فتوشاپ می باشد .


                 ___________________________________________________________



Claon Stamp ابزار مهر لاستیکی : ابزار مهر لاستیکی را انتخاب کرده و اندازه سرقلم را مشخص کرده و در نقطه ای از تصور کلید Alt را نگه داشته و با ماوس بر روی تصویر بکشید و بعد رها کنید. حالا روی تصویر کلیک کرده و بکشید خواهید دید که تصویری مثل تصویر قبلی ایجاد می شود .

حالا روی تصویر کلیک را نگه داشته و بکشید خواهید دید که تصویری مثل تصویر قبلی ایجاد می شود این ابزار فوق العاده به شما این امکان را می دهد تا تصاویری که در عکس شما قرار دارد را در مکانی دیگر از تصویر مجددا ایجاد نمائید . این ابزار بر روی لایه های مختلف نیز کار می کند . از این ابزار برای روتوش کردن و بازسازی تصاویر قدیمی و آسیب دیده استفاده می شود .

ابزار مهر الگو Pattern Stamp Tool : با انتخاب الگو و طرح دلخواه خود از قسمت Pattern در
Optiions ابزار که زیر منوها قرار دارد می توانید آثار هنری و زیبایی در تصاویر خود ایجاد کنید . بهتر است این کار را خودتان امتحان کنید تا از طرز کار آن آگاه شوید . تنظیمات قسمت Option تغییر دهید و مجددا امتحان کنید .


                 ___________________________________________________________




ابزارهای Gradinet Tool , Bucket Tool : ابزارهای Gradient که در آنها یک رنگ به تدریج در رنگ دیگری محو می شود.

درمیان جلوه هایی که فتوشاپ ارائه می کند تاثیر گذارترین و آسانترین می باشد .

ابزارهای Gradient امکان انتخاب چندین طیف از پیش ساخته شده و پنج شکل متفاوت را به شما می دهد . ( مطابق آنچه در شکل مشخص شده است ) .

1 - خطی
2 - دایره ای ( شعاعی )
3 - زاویه ایی
4 - انعکاسی
5 - الماسی



به طور پیش فرض فتوشاپ طیف رنگ بک گراند به فورگراند را ارائه می دهد . برای استفاده شکلهای مختلف در طیف ها کافیست روی هرکدام از موارد بالا که در Option قرار دارد کلیک کنید

روش کار :
1 - برای نمایش نوار Gradien Option را انتخاب ابزار روی ابزار مربوط کلیک می کنیم .
2 - نوع طیف را از منوی باز شده انتخاب کنید .
3 - برای ایجاد یک طیف هموار قسمت Dither را فعال می کنیم .
4 - برای ایجاد طیف در تصویر کلیک کرده و ماوس را بکشید .

ایجاد یک نوع طیف جدید :

1 - در نوار Gradinet Option روی طیف مورد نظر خود کلیک کرده وسپس در جعبه محاوره ای
Gradient Editor روی دکمه New کلیک کنید .

2 - یک نام برای این طیف انتخاب کنید .

3 - برای تغییر رنگ در خانه های موجود در زیر لغزنده شیب روی آنها دوبار کلیک کنید . برای ایجاد یک خانه جدید در زیر خط طیف یکبار کلیک کنید .

4 - برای تغییر موقعیتهایی که هر رنگ در طیف ساخته شده دارند الماس های موجود در زیر طیف بکشید و سپس روی دکمه Ok کلیک کنید .


                 ___________________________________________________________


Bucket Option سطل رنگ : ابزار Buket Tool زیر مجموعه دوم این ابزار است . از این ابزار برای پر کردن یک محدوده با یک رنگ یا طرح استفاده می شود .

در قمست Option گزینه Fill : دارای دو حالت Forground و Patern می باشد .

چنانچه این قسمت روی Forgraund باشد این ابزار رنگ Forgrand را روی فایل اعمال می کند .

Petern محدوده ی را با طراحی که توسط دستور Edit > Define Pattern کپی شده پر می کند .

طریقه استفاده از Pattern : ( در ابزار سطل رنگ )

1- محدوده مورد نظر را به وسیله ابزار انتخاب انتخاب می کنیم .

2 - از منوی Edit گزینه Define Pattern را انتخاب می کنیم .

3 - قسمت Fill در Option ابزار سطل رنگ را روی Pattern قرار داده و الگوی ساخته شده را انتخاب می کنیم و روی فایل جدید یک بار کلیک می کنیم .


                 ___________________________________________________________



پنجره Swatches : برای باز کردن جدول Swatches گزینه Show Swatches را از منوی Window انتخاب می کنیم . در پنجره باز شده صفحه ای از نمونه رنگهای واقعی مشاهده می شود . حالا فقط کافی است که قلم موی خود بر روی رنگ مورد نظر قرار دهید . بعد از انتخاب آن می توانید رنگ مزبور را در ترسیم مورد استفاده قرار دهید .

برای انتخاب رنگ پیش زمینه باید بر روی رنگی که مورد نظر شما است کلیک کنید برای انتخاب رنگ پس زمینه هنگام کلیک کردن همزمان کلید Alt را فشار دهید .

برای اضافه کردن نمونه رنگها می توانید رنگهای بیشتری را از Color Picher انتخاب کنید . برای این کار می توانید رنگ دلخواه را برای Forground انتخاب کنید . سپس نشانگر ماوس را در انتهای لیست رنگهای پنجره Swatches قرار دهید ( قسمتی که خانه رنگی وجود ندارد ) اکنون کلیک کنید آنگاه مشاهد می کنید که رنگ مورد نظر به انتهای لیست رنگها اضافه شده است . برای اضافه شدن رنگهای بیشتری که در پوشه Swatch Color فتوشاپ وجود دارد می توانیم با استفاده از این گزینه
Load Swatches آنها را Load کنیم .



                 ___________________________________________________________



پنجره Color : برای باز کردن این پنجره گزینه Show Color را از منوی Window انتخاب می کنیم . این پنجره نیز به ما این امکان را می دهد که رنگ مورد نظر را انتخاب کنیم . چناچنه منوی این پنجره را باز کنیم . الگوها یا مدلهای رنگی که می توانیم از آنها استفاده کنیم در اختیارمان قرار می دهد .

اگر بخواهیم کارتان چاپ شود و نخواهید از رنگ های خارچ از محدوده استفاده نمایید می توانید این نوار رنگ را روی طیف CMYK تنظیم کنید و بدانید روی هر رنگی که شما کلیک می کنید . آن رنگ قابل چاپ خواهد بود . در صورتی که روی گزینه Make Romp Web Safe کلیک کنید تعداد رنگ های موجود در این نوار 216 رنگ خواهد بود که تمام مرورگرهای وب می توانند آنها را نشان دهند . ( این تنظیمات را با کلیک بر روی مثلث کوچک سمت راست پنجره اعمال کنید . )


                 ___________________________________________________________


انتخاب رنگ با استفاده از Color Picker : چناچه با نشانگر ماوس روی یکی از قسمتهای F.G یا B.G قرار بگیریم و کلیک کنیم . انتخابگر رنگ ( Color Picker ) فعال می شود در این کادر می توانیم رنگ مورد نظرمان را انتخاب کنیم .

برای جابجایی رنگ (F.G) و (B.G) روی فلش بالای این دو رنگ کلیک می کنیم . ( فلش دو جهته ) برای اینکه رنگ F.G و B.G به حالت پیش فرض ( سیاه و سفید ) برگردد . روی آیکون کوچکی که در زیر این قسمت قرار گرفته کلیک می کنیم .


                 ___________________________________________________________



ابزار قطره چکان ( انتخاب رنگ ) : به وسیله این ابزار می توانید رنگ F.G یا B.G را انتخاب کنید و در کل ابزار مفیدی می باشد . خصوصا هنگامی که بخواهید رنگ های مورد نظر خود را با دقت زیاد انتخاب کنید . سر این ابزار روی هر نقطه ای قرار بگیرد آن رنگ در قسمت Color Picher ظاهر خواهد شد .



                 ___________________________________________________________




ابزارهای متن Type Tool : فتوشاپ V و CS نسبت به برنامه های قبلی خود کارهای متنی بیشتری انجام می دهند که شامل سه روش متفاوت جهت نظارت بر متن می باشد . این ابزار به دو مدل پر کننده و انتخاب کننده وجود دارد . در مدل پر شونده متن نوشته شده به رنگ F.G نمایش داده می شود و در مدل انتخاب کننده حروف پس از نوشته شدن به صورت خطوط نقطه چین نشان داده می شود که مجموعه حروف با آن ابزار به صورت نواحی انتخاب شده ایجاد می شوند . قابلیت تنظیم این نواحی امکان انجام یکی از بهترین ترفند های فتوشاپ یعنی برش متن بدون برش عکس را میدهد .

وقتی گزینه Type Tool را انتخاب می کنید . نوار Tool Option گزینه های متنی اصلی را نمایش خواهد داد . که عبارتند از حروف نما اندازه همترازی و چند ناظم دیگر . با شروع از سمت چپ نوار ابتدا یک حرف T و دو فلش در اطراف آن مشاهد می کنید . فلش ها به منزله ی درج متن به صورت افقی یا عمودی می باشند .

پس چند منوی باز شونده ظاهر می شود که دسته ایی از Font ها سبک ها و اندازه Font ها از 6 تا
72 نقطه است و شما می توانید کوچک با بزرگتر کردن متن را به وسیله درج اندازه در این پنجره انجام دهید .

در مرحله بعد می توانید مقدار anti - alising که می خواهید اعمال شود . نظیر Crisp ( نیرو بخش )
Smooth ( هموار ) و Strong (قوی) none (هیچیک ) را قرار دهید .


مجموعه سه دکمه بعدی به شما اجازه می دهد چپ چینی ( Left align text ) مرکز (Center align ) و یا راست چینی ( Right align text) را انتخاب کنید . قسمت بعدی رنگ مربوط به متن را نشان می دهد با کلیک روی آن Color Picher ظاهر میشود و رنگ مورد نظر را از آن انتخاب می کنیم .

شمایل T با خط منحنی زیر آن نشان دهنده یکی از بهترین امکانات اضافی فتوشاپ CS و V می باشد . این علامت wrap text نامیده میشود و 15 مسیر متن را از قوس ها و پرچم ها و حالات زیبایی دیگری در اختیار شما قرار می دهد .


                 ___________________________________________________________



پنجره Characer : بالاخره در آخر نوار Option دکمه Palette را مشاهد می کنیم که با کلیک روی آن پنجره Character ( نویسه ) باز می شود . این پنجره از منوی Window نیز در دسترس وجود .

این پنجره به شما امکان نظارت بر فاصله گذاری سطرها فضا گذاری فاصله گذاری حروف و تغییر مکان خط مبنا علاوه بر گزینه های حرفنما سبک رنگ و اندازه می دهد .

پنجره ای که با علامت A\V و برچسپ پیکانها مشخص شده بر فاصله گذاری نظارت دارد . فاصله گذاری حروف ( Kernig ) به مقدار فضای میان حروف مجاور اشاره دارد .

بیشتر حرف نماها در اندازه های بزرگتر برای تنظیم فضای میان یک جفت حروف مثل WA یا A\V به مقدار فاصله گذاری نیاز دارند . در غیر این صورت بین حروف مزبور شکاف ایجاد می شود .

پیش فرض برای فاصله گذاری Metrics میباشد .

فضا گذاری ( Tracking ) نیز شبیه به فاصله گذاری است . ولی شامل تنظیم فاصله میان حروف یک کلمه یا عبارت میباشد . فضا گذاری می تواند Tight وارد کردن اعدا منفی یا Loose وارد کردن اعداد مثبت باشد . در نظر گرفتن عدد صفر در پنجره فضا گذاری بدین معناست که هیچ فضا گذاری اعمال نشود .

فاصله گذاری سطرها ( Leading ) مقدار فاصله میان خطوط متن را مشخص می کند . اگر در حال درج یک لغت یا یک خط متنی جداگانه باشید . به فاصله گذاری سطرها نیاز ندارید ولی به محض اضافه کردن خط دوم فاصله گذاری مهم می شود . به دلیل اینکه فاصله گذاری باید بزرگتر از اندازه نقطه متن باشد تا از روی هم افتادگی و چسبندگی خطوط جلوگیری شود . پیش فرض فتوشاپ برای فاصله گذاری حروف 120 % میباشد . از این رو می توانید برای متن 10 نقطه ای فاصله گذاری 12 نقطه ای تنظیم کنید .


                 ___________________________________________________________



پنجره Paragraph : آنچه فتوشاپ به عنوان یک پارگراف ( بند ) ارائه میدهد متخصصین صرف و نحوه را به هراس می اندازد . در اصطلاح فتوشاپ هر خطی که از یک بازگشت نورد پیروی میکند . " بند " نامیده می شود . در این پنجره گزینه های مربوط به کل بند نظیر : همترازی تورفتگی و فاصله گذاری خط را تنظیم می کند .

شکل های که در بالای این پنچره قرار دارند همترازی های امکان پذیر را نمایش می دهند : چپ مرکز راست همچنین این گزینه ها در نوار Option این ابزار قرار دارند . در این جا شکل های دیگری وجود دارند که به شما امکان می دهند متن را با آخرین خط از طرف چپ مرکز یا راست کاملآ تراز کنید . این گزینه های آخری در صورتی در دسترس قرار می گیرند که متن را در یک کادر بسته قرار دهید .

سایر شکل ها و پنجره های موجود در پنجره Paragraph به شما امکان می دهند . تورفتگی بند تورفتگی اولین خط تورفتگی های راست و فاصله اضافی قبل و بعد را تنظیم کنید .

تبدیل لایه متنی به لایه تصویری : در کنار لایه های متنی حرف T مشاهده میشود و این نشانگر لایه متنی میباشد . برای render کردن لایه ویا خارج کردن لایه از حالت متنی و تبدیل آن به یک لایه تصویری مسیر زیر را طی می کنیم .

Layer > Rasterize > Type

با اینکه روی نوار رنگی لایه مربوط کلیک راست کرده گزینه Rasterize layer را انتخاب کنیم . مشاهده می شود لایه متنی با لایه تصویری تبدیل شد .



ادامه مطلب...

  آموزش سریع فتوشاپ به صورت کامل و حرفه ای


فصل پنجم :

اعمال جلوه های ویژه بر روی لایه ها :

استفاده از جلوه های Layer Style : روی قسمت آبی رنگ لایه مورد نظر دوبار کلیک کنید . و یا از آدرس زیر به این قسمت رفته تا تغییرات مورد نظر را با هم اعمال کنیم .

Lyer > Layer Style > Blending Option

اعمال سایه Drop Shadow : اعمال سایه به متن یا تصویر به آن جلوه داده می شود و موجب می شود بیشتر به چشم بیاید . سایه جلوه خاص و زیبایی برای تاکید بر روی یک چیز و جلب توجه بیشتر می باشد . Drop Shadow قبل از اینکه یک فیلتر باشد جلوه لایه محسوب می شود بنابراین می توانید آن را قبل و بعد از رند کردن تایپ استفاده کنید .

نکته : سایه را در همه جا استفاده نکنید اگر از سایه در همه جای تصویر استفاده شود همه چیز به یک نسبت به چشم می آید و شما مزیت استفاده از سایه را برای جلب توجه یک شی سایه اعمال می کنید . دقت کنید که تمام سایه ها یکسان بوده و ((عمق)) آنها مناسب باشد . اگر سایه متفاوت و اتفاقی باشند . این تفاوتها مشخص خواهد بود . سایه را زیاد تیره نکنید . زیرا ممکن است عمق و تیرگی بیش از آنچه که قرار است جلب توجه کند به چشم بیاید . سایه ها را روشن و ظریف ایجاد کنید .

فتوشاپ CS و V شامل ابزار قدرتمند و ساده سایه [ drop shadow ] و نیز ابزارهای درخشندگی [glow ] بیرون زدگی [ bevel ] برجسته سازی [ emboss ] روی هم افتادگی رنگها [ overlay ] برای متن و گرافیک می باشد . می توانید این ابزارها و افتکتها را در منوی layer و زیر منوی Layer Style بیابید . به خاطر داشته باشید که می توانید جلوه سایه را علاوه بر متن بر اشیاء نیز اعمال کنید . با وجود این ُُُنمی توان جلوه لایه را بر چیزی که در یک لایه مجزا قرار ندارد . اعمال کرد . اگر بر روی پس زمینه نقاشی کنید نمی توانید به آن جلوه ای بیفزایید . ُُ

مسیر اعمال Effect در ورژن 5.5 : Layer > Effect > Drop Shadow

مسیر اعمال Effect در ورژن CS و 6 و 7 : Layer > Layer Style > Drop Shodow

قسمت Structure :
Opacity : تعیین میزان کدر بودن سایه توسط این گزینه صورت می گیرد .
Dangle : زاویه تابش نور در این قسمت مشخص می شود .
Distance : فاصله سایه تا چشم مورد نظر در این قسمت تعیین می شود .
Spread : انتشار و وسعت سایه در این قسمت مشخص می شود .
Size : اندازه سایه بوسیله این گزینه تنظیم می گردد .

قسمت QUALITY :
Contour : طرح یا محیط مرئی را مشخص می کند .

Noise : توسط این قسمت می توانیم پیکسلهای مربوط به سایه را انتشار داد .

چنانچه در این کادر گزینه Preview فعال باشد . تمام تغییرات را به طور همزمان مشاهده می کنید .

کادر عملی : اعمال سایه به متن

برای ایجاد سایه جدید با پس زمینه سفید باز کنید .

1 - یک فایل جدید با پس زمینه سفید باز کنید .

2 - توسط ابزار تایپ متن مورد نظر را با فونت دلخواه تان را تایپ کنید .

3 - از منوی Layer قسمت Layer Style عبارت Shadow drop را انتخاب کنید تا کادر مکالمه مربوط به آن باز شود . گزینه Preview را علامت بزنید . تا بتوانید در حین کار تغییرات را مشاهده کنید . نکته مهم این کار در این است که صفحه نمایش را به طوری مرتب کنید که بتوانیم کادر مکالمه متنی را که بر روی آن کار می کنید به طور همزمان مشاهده کنید .

4 - برای حالت آمیختگی [ Belen Mode ] یکی از حالتهای normal , multiply و یا durken را انتخاب کنید . در غیر این صورت با انتخاب گزینه های دیگر نمی توانید سایه را مشاهده کنید . برای تغییر رنگ سایه بر روی نمونه رنگ در کنار منوی Mode کلیک کنید . این کار موجب باز شدن پنجره Color
Picker می شود .



5 - میزان تیرگی [ opacity ] و زاویه [ angel ] سایه را با کلیک و کشیدن لغزنده در شکل ساعت وار تنظیم کنید و یا عددی به پنجره های مربوط وارد کنید .

6 - فاصله سایه [ disance ] را از کلمه یا شئ تنظیم کنید . اندازه [ Size ] را بر اساس مقدار سایه ای که می خواهید مشاهده کنید . تنظیم کنید مقدار spread مشخص می کند تا چه حد لبه های سایه مشخص باشند . بعد از انجام تنظیمات مورد نظر دکمه ok را کلیک کنید . البته هنوز هم می توانید آن را اصلاح کنید . تا قبل از ادغام لایه ها یا رند کردن متن می توانید هر تغییراتی را اعمال کنید ایجاد درخشندگی Inner Glow & Outer Glow : جلوه [ outer glow ] بیشتر برای مشخص کردن چیزی در پس زمینه و در جاهایی که استفاده از سایه مناسب نیست کاربرد دارد . سایر اشیاء نیز می توانند درخشندگی داشته باشند .

همچنین می توانید این درخشندگی را از داخل [ inner glow ] اعمال کنید که به نظر می رسد حروف خودشان می درخشند . این جلوه برای تاکید بر روی بخشی از متن یا جدا کردن آن را از پس زمینه شلوغ مناسب است .

جلوه های بیرون زدگی و برجسته سازی Bevel and emboss : این دو ابزار نیز در قسمت layer Style قرار دارند و هر دودی آنها متن را برجسته می کنند . جلوه bevel بر لبه های متن تاثیر گذاشته و آنها را برجسته می سازد . اما سطح حروف صاف هستند . در حالی که جلوه emobss ظاهر حروف را گرد یا به حالت منحی در می آورد .

می توانید با تغییر Style درجه تیرگی [ opaciy ] و رنگهای روشن و سایه ها جلوه این ابزار را تغییر دهید . مطابق معمول بهترین راه فهمیدن آنها تجربه کردن جلوه ها با تنظیمات متفاوت است .

Satin : بر روی تصویر خود تیرگی ایجاد کنید . برای تمرین در قسمت Counter بر روی مثلث سیاه کوچک ( منوی باز شونده ) کلیک کرده و حالت مختلف را امتحان کنید .

Color Overlay : می توانید بر روی تصویر یا متن خود یک لایه رنگی ایجاد کنید . درست مانند آن که روی تصویر خود شیشه ای رنگی قرار داده باشید .

Gradiant Overlay : مانند گزینه Color Overlay بر روی تصویر لایه ای رنگی ایجاد می کند در حالیکه رنگها بصورت Gradient می باشد .

Pattern Overlay : می توانید از الگوها و طرح های از پیش ساخته شده در ایجاد طرح ها و رنگ های جذب در یک لایه استفاده کنید . پیشنهاد می کنیم حالات مختلف آن را امتحان نمائید . گزینه Scale اندازه این طرح ها و عمق آنها را مشخص می کند .

اعمال Storke : چناچه بخواهیم دور جسم یا متنی به اندازه دلخواه رنگی شود بهترین روش استفاده از گزینه ی Stroke می باشد . همچنین می توان از جلوه ی Gradiant برای رنگ آمیزی اطراف لایه ها استفاده کرد .

روش کار به صورت زیر است :

1 - ابتدا لایه مورد نظر را انتخاب میکنیم .

2 - گزینه Stroke را انتخاب می کنیم . کادری ظاهر میشود که در قسمت Size پهنای مورد نظر را وارد می کنیم . در قسمت Position موقعیت قسمت رنگی را مشخص می کنیم .

3 - مشاهده میشود که خط رنگی با پهنای وارد شده دور تا دور موضوع مورد نظر وارد می شود . رنگ مورد علاقه خود را انتخاب کنید و میزانی کدر بودن آن را مشخص کنید .




  آموزش سریع فتوشاپ به صورت کامل و حرفه ای


فصل ششم :

اعمال ماسک و حالت های رنگی :


ابزارهای ترسیم شکل : با این ابزارها می توانید اشکال مورد دلخواه خود را رسم کنید . در واقع زیر مجموعه ای از ابزارهای ترسیمی و طراحی محسوب می شوند . رنگ دلخواه خود را در قسمت Option تعیین کنید .
 
در قسمت Style می توانید به اشکال رسم شده طرح ها و رنگ های جذابی اضافه کنید .

در قسمت Shape می توانید از شکل های مختلفی که قبلآ ساخته شده اند استفاده کنید .


                 ___________________________________________________________



ابزار خودنویس ( ابزار رسم مسیر ) و ابزار پیکان ( ویرایش مسیر ) : می توانید مسیر های رسم کرده و آنها را ویرایش کنید . کسانی که با نرم افزار Corel Draw کار کرده باشند طرز استفاده این ابزار را به خوبی می دانند .

تنظیمات این ابزار مانند ابزار ترسیم شکل می باشد .

برای ویرایش این مسیرها می توانید از ابزار پیکان [ Selecion tools ] استفاده کنید .


                 ___________________________________________________________



اعمال ماسک : ماسک ها می توانند شئ انتخاب شده و یا پس زمینه را پنهان کنند . ممکن است کاملآ کدر یا نیمه شفاف باشند .

کار با ماسک سریع Quick Mask : فتوشاپ روشی بسیار سریع و آسان را برای ایجاد نوعی ماسک موقتی و قابل ویرایش ارائه کرده است . که ( ماسک سریع ) ( Quick mask ) نامیده می شود . یکی از مزینهای آن این است که می توان تصویر و ماسک را به طور همزمان مشاهد کنید .

می توانید کار را با ناحیه انتخاب شده شروع کنید و سپس با استفاده از قلم موی نقاشی بخشهای را به آن اضافه و یا از آن کم کنید همچنین می توانید ماسک سریع را به طور کامل با استفاده از قلم موی نقاشی ایجاد کنید .

کار علمی ایحاد ماسک سریع به این صورت زیر است :

1 - با کمک یکی از ابزارهای انتخاب ( Selection Tool ) که مناسبتر به نظر می رسد بخشی از تصویر مورد نظر خود را در حالت انتخاب شده قرار دهید .

2 - برای ویرایش انتخاب کافیست دکمه Quick mask را انتخاب کنید .

3 - با این کار مشاهده خواهید کرد که پوششی از ماسک روی تصویر به غیر از محدوده انتخابی قرار می گیرد . ( رنگ مزبور ناحیه محافظت شده را نشان می دهد . این رنگ به اصطلاح نشان دهنده ناحیه انتخاب نشده می باشد . طبق تعریف ماسک با رنگ قرمز و میزان کدر بودن Opacity به میزان
50 % درصد ظاهر می شود .


4 - اگر ماسک مزبور به ویرایش احتیاج داشت سرقلم مناسبی انتخاب می کنیم وبا یکی از ابزارهای ترسیمی مثل قلم موی نقاشی شروع به ویرایش می کنیم . ( با در نظر گرفتن رنگ F.G )

5 - از آنجا که ماسک ها در اصل به صورت تصویرهای خاکستری رنگ ( grayscale ) می باشند رنگ آمیزی با رنگ سیاه موجب اضافه شدن بخشهای انتخاب شده به رنگ قرمز می شود . رنگ آمیزی با رنگ سفید نیز بخشهای انتخاب شده را کاهش می دهد . ( معادل پاک کردن )

6 - وقتی ویرایش ماسک به حد رضایت بخشی رسید دکمه Standard mask را در جعبه ابزار کلیک کنید . با اینکار به تصویر اصلی باز خواهید گشت .


                 ___________________________________________________________


افزودن خط کش و خطوط راهنمای غیر چاپی : برای نمایش خط کش دور تا دور بوم نقاشی باید گزینه
Show Ruler را از منوی View انتخاب کرده و یا اینکه دو کلید ( Ctrl + R ) را همزمان با هم فشار دهید .

برای ایجاد یک خط راهنما روی خط کش کلیک کرده و نشانگر را به طرف تصویر بکشید .

برای جابجا کردن خطوط ترسیم شده ابزار Move را انتخاب کنید . نشانگر را روی خط راهنما قرار دهید تا حالت دو خط موازی کوچک به خود بگیرد حال می توانید خط مورد نظر را جابجا کنید .

برای حذف خط مزبرو آن را به طرف خط کش بکشید .

برای پنهان کردن خط کش گزینه ی Hide Ruler را از منوی View انتخاب می کنیم . یا اینکه دو کلید (
Ctrl + R ) را همزمان با هم فشار می دهیم .

برای مخفی کردن خطوط راهنما گزینه ی Hide Ruler را از منوی View انتخاب می کنیم . یا اینکه دو کلید ( Ctrl + R ) را همزمان با هم فشار می دهیم .

برای مخفی کردن خطوط راهنما گزینه Guides را از منوی View در قسمت Show غیر فعال می کنیم خطوط مشبکی به طور پیش فرض روی تمام فایلها در فتوشاپ اجرا می شود کافیست مسیر زیر را طی کنیم تا خطوط روی فایل نمایان شود .

View > Show > Grid

( در فتوشاپ 5/5 : View > Grid Show )

نکته : لازم به ذکر است که خطوط راهنما و خطوط مشبک هیچگاه در چاپ ظاهر نمی شوند و تنها در فتوشاپ قابل مشاهده هستند . به کمک آن ها تنظیمات دقیق تری خواهید داشت .


                 ___________________________________________________________


حالتها و مدهای رنگ :
مدلهای رنگ به صورت زیر می باشد : RGB , BitMap , GrayScale , CMYK ,

1 - مدل RGB : مدل رنگ RGB ( Red , Green , Blue که برای نمایش رنگها در مانیتورها و تلویزیون مورد استفاده قرار می گیرد . مقادیر هر یک از رنگهای اصلی RGB با عددی بین ( 255 - 0 ) نشان داده می شود . برای ایجاد رنگ سفید خالص مقادیر رنگهای اصلی RGB معادل 255 می باشد و برای ایجاد رنگ سیاه خالص مقادیر رنگ های اصلی RGB معادل صفر می شود .

2 - مدل CMYK : مدل رنگ CMYK معمولآ برای چاپ مورد استفاده قرار می گیرد . در این مدل رنگها بر حسب درصد بیان می شوند .

( Cyan - Magenta - Yollow - Black ) این چهار رنگ بعنوان جوهر چاپ مورد استفاده قرار می گیرند .
محدوده رنگی هر یک از ( 0 تا 100 ) تعریف می شود .

3 - مدل Grayscale : در این مدل تصاویر به صورت سیاه و سفید می باشند و پنجره کانالهای فقط یک کانال Black مشاهده می شود . در این حالت طیف رنگی از سفید تا سیاه می باشد ( سفید - خاکستری - سیاه ) و محدوده رنگی آن صفر تا 255 می باشد بنابراین بهتر است . که برای کارهای تک رنگ مد یا حالت رنگی را روی Grayscale تنظیم نماییم .

4 - مدل Bitmap : کوچکترین حجم اطلاعات برای هر پیکسل را به همراه دارد . اغلب ابزارهای برنامه فتوشاپ در حالت رنگ Bitmap قابل دسترسسی نیستند . برای کار با ابزارهای بهتر است تصاویر
Bitmap را به انواع دیگر حالت رنگ تبدیل کنید .

یک تصویر طرح بیتی ( Bitmap ) فقط شامل پیکسلهای سیاه و سفید است . تصویری که دارای چنین حالت رنگی است از درجه وضوح کمتری برخوردار است . به طور کلی در این حالت رنگ نمی توان از رنگهای دیگر و نیز لایه ها و فیلتر ها استفاده کرد . همچنین هیچ گونه تغییری به جز چرخش
60 و 180 درجه و معکوس کردن در جهتهای افقی و عمودی روی تصویر اعمال نمی شود . ( برای تبدیل یک فایل رنگی به حالت Bitmap ابتدا باید تصویر را به حالت Grayscale تبدیل کنید . )

نکته مهم : برای تغییر یک مدل رنگ به مدل دیگر مسیر زیر را دنبال کنید :

Image > Mode

                 ___________________________________________________________


کاهش اندازه فایل : فایل های فتوشاپ ممکن است بسیار بزرگ باشند . با روشهای مختلفی می توان حچم فایلها را کاهش داد : این روشها شامل موارد زیر هستند :

1 - کاهش تفکیک پذیری ( وضوح و Resulotion تصویر )
2 - کاهش تعداد رنگها
3 - استفاده از قالب بندی های فشرده سازی
4 - ادغام لایه ها در فایلهای PSD
و ...
در صورتیکه بخواهید تصویری را چاپ کنید . کاهش تفکیک پذیری ( Rresulation ) فکر خوبی برای کاهش حجم فایل به شمار نمی آید زیرا باعث کاهش کیفیت تصویر می شود . اما اگر قرار باشد که تصویر فقط بر روی صفحه نمایش کامپیوتر و یا وب ظاهر شود تفکیک پذیری به 72 نقطه بر اینچ کاهش می یابد .

کاهش تعداد رنگها به معنی کاهش عمق بیت می باشد . بدین ترتیب ظاهر رنگهای خود را می توانید در چاپ یا روی صفحه به شکل لکه لکه در آورید .

استفاده از قالب بندیهای فشرده به این معنی است که از قالب بندیهای مانند Tiff با فشرده سازی
LZW استفاده شود . به این ترتیب حجم فایل تا آنجا که امکان داشته باشد کاهش می یابد و سپس ذخیره می گردد . برنامه مزبرو این کار را با روشی انجام می دهد که Loss Less ( بدون کاهش داده ها ) نامیده می شود . به طوری که هیچگونه تغییر شکل یا کاهش رنگی ایجاد نشود .

همچنین قالب بندی های مانند JPEG نیز وجود دارند که از روش فشرده سازی Lossy استفاده می کنند . همان طور که احتمالآ از نام این روش حدس می زنید بعضی از داده ها در جریان فشرده سازی از دست می روند .


                 ___________________________________________________________



فرمان Import : فرمان File > Import سبب می شود فایل های را که با قالب بندی های دیگر ذخیره شده اند را باز کنید . ( به طور کلی برای وارد کردن و یا دریافت فایل از این فرمان استفاده می شود .

معمولآ این فایل ها با رابط twain مثل فایل ها و برنامه های اسکنر ذخیره شده اند . همچنین فایل های را که به طور مستقیم از طریق دوربین دیجیتال مرتبط به فتوشاپ وارد می شوند را نیز شامل می شود .

وارد کردن فایل با استفاده از رابط ( twain ) : فرمانهای twain acquire و twain select که در منوی
import file قرار دارند در واقع تصاویر را وارد نمی کنند . بلکه این فرمانها نرم افزار مناسب اسکنر را باز می کنند تا از درون برنامه فتوشاپ جهت ورود تصاویر اسکن شده از آن استفاده کنید . فتوشاپ برای اسکن کردن استانداردهای twain و twain 32 و twain - 32 را پشتیبانی می کند . ( برای اطلاعات بیشتر به راهنمایی اسکنری که با آن کار می کنید مراجعه کنید . )

فرمان Export : برای ارسال فایلها با پسوند خاص از این قسمت استفاده می شود .

File > Export

در اصطلاح خروجی از فایل است .




پيام مدير

    به سایت صفر و یک خوش آمدید

    :Email

    Siroos.krooki@Gmail.com

خبر نامه سايت

     

    Free Web Hosting

تبليغات متني

تبليغات

تبليغات

 

All Rights Reserved 2009-2012 © by : www.Sefroyek.ueuo.com