مطـالـب سـایـت

جستجو در سايت


 

  آموزش سریع فتوشاپ به صورت کامل و حرفه ای قسمت اول


فتوشاپ یکی از پیشرفته ترین نرم افزارهای گرافیکی دنیا است . و معروف به سلطان کارهای گرافیکی است . نرم افزار فتوشاپ متعلق به شرکت Adobe بوده و برای ویرایش تصاویر , طراحی و موارد گرافیکی چاپی یا غیر چاپی و ... مورد استفاده قرار می گیرد . این نرم افزار با چابگرها و دستگاههای خروجی فیلم بصورت استاندارد هماهنگی دارد .

در ضمن شما برای اجرای فتوشاپ نیاز به مشخصات سخت افزاری زیر دارید :

- حداقل پردازنده مورد نیاز پنتیوم 500
- حدود 600 مگابایت فضای آزاد هارد
- کارت گرافیکی 64 مگابایت


فصل اول :

معرفی محیط کار و فرمت های تصویری :

برنامه فتوشاپ محصول شرکت Adobe می باشد . هنگام نصب این نرم افزار بر روی سیستم لیست این برنامه هم نظیر دیگر برنامه ها در منوی Start قرار می گیرد . جهت ورود به این برنامه مسیر زیر را طی کنید .

Start > All Progarams > Adobe > Phtoshop CS

پس از کلیک بر روی فایل اجرای برنامه فتوشاپ باز می شود .

وقتی برای اولین بار فتوشاپ را باز می کنید جعبه ابزاری را در قسمت سمت چپ صفحه مشاهده میکنید که تمامی ابزارهای مربوط به طراحی در این Box موجود می باشد . در سمت راست نیز سه پنجره قرار دارد . ( Paletes ) . عنوان منوها در نوار منو قرار گرفته است . زمینه این پنجره میزکار (Desktop ) محیط فتوشاپ می باشد .



                 ___________________________________________________________


باز کردن فایل جدید :
فتوشاپ بر خلاف سایر برنامه های گرافیکی به صورت خودکار صفحه جدیدی را برایتان باز نمی کند . بنابراین خودتان باید فایل جدید را باز کنید .

برای باز کردن فایل جدیدی ( بوم نقاشی ) گزینه New را از منوی File انتخاب می کنیم , با انتخاب این گزینه کادر New ضاهر می شود .

File > New

Name : نام فایل را در این قسمت تایپ می کنیم .

Width : پهنای فایل را در این قسمت وارد می کنیم و در کادر مقابل آن واحد را تعیین می کنیم .

Height : ارتفاع فایل را در این قسمت وارد می کنیم و در کادر مقابل آن واحد را تعیین می کنیم .

Resolution : این قسمت مربوط به تعداد نقاط جوهر بر اینچ است . این پارامتر به علت تعیین کیفیت تصویر از اهمیت زیادی برخوردار است . هر چه تفکیک پذیری بالاتر باشد , کیفیت تصویر نیز بهتر می باشد . اما حافظه بیشتری را نیز مورد استفاده قرار می دهد . تفکیک پذیری مانیتور 72 نقطه بر اینچ و برای چاپ 300 نقطه بر اینچ (DPI ) می باشد .

( به طور کلی کیفیت و وضوع تصویر بستگی به Resulation دارد . هر چه بالاتر باشد کیفیت نیز بهتر است و بالعکس )

Mode : در این قسمت مد یا حالت رنگ را مشخص می کنیم . طراحی برای چاپ با مد CMYK برای مانیتور RGB و ...

Conents : زمینه بوم نقاشی را مشخص می کند که شامل سه حالت :

White : سفید
BackGround Color : به زنگ B . G
Transparent : بی رنگ می باشد .


                 ___________________________________________________________


باز کردن یک فایل از روی کامپیوتر :
باز کردن فایل در فتوشاپ مانند باز کردن فایل در سایر برنامه ها آسان است . در اینجا نیز می توانید هر تعداد تصویر که مورد نیازتان باشد و یا هر تعداد تصویر که Ram بتواند بپذیرد را بارگذاری کنید .

تنها کاریکه باید انجام دهید این است که گزینه Open را از منوی File انتخاب کنید .

File > open

و یا اینکه دو کلید (Ctrl + o ) را همزمان با هم فشار داده تا کادر open باز شود . در این کادر می توانیم فایل مورد نظر را انتخاب کرده و روی دکمه open کلیک کنیم .



                 ___________________________________________________________


ذخیره کردن فایل ها :
مطلب بسیار مهم فتوشاپ این است که باید در اکثر مواقع کار خود را ذخیره کنید . معمولآ بهتر است که گهگاه این کار را انجام دهید . معمولآ در رایانه ها بروز خطا و وقفه های غیر منتظر در حین کار امری معمول به شمار می آید . صرفآ بازگشایی آن وجود دارد . برای ذخیره سازی فایل گزینه Save را از منوی فایل انتخاب میکنیم در این حالت کادری انجام عملیات ذخیره سازی بصورت میانبر است .

Save As : چناچه بخواهیم فایلرا با پسوند و نام جدید و حتی در آدرس جدیدی ذخیره کنیم از گزینه Save As استفاده می کنیم .


فتوشاپ می تواند تصویرها را با قالب بندیهای مختلف باز کرده و یا ذخیره کند . قالب بندی در واقع روش ذخیره سازی اطلاعات موجود در فایل می باشد . به این ترتیب می توان فایل های مزبور را در برنامه های دیگر مورد استفاه قرار داد آنها را چاپ کرد و یا به عنوان صفحه وب در اینترنت به کار برد .

برای ذخیره کردن فایلها به منوی File رفته و اگر برای اولین بار است که تصویر مورد نظر را ذخیره می کنیم از گزینه Save As استفاه می کنیم و می توانیم نام دلخواه برای آن کنیم .

Save : این گزینه تغییرات تصویر را بر روی نسخه اصلی تصویر ذخیره خواهد کرد . و در نتیجه نسخه اصلی تصویر تغییر خواهد کرد .

File > Save

Save a copy : علاوه بر فرمان Save و Save As که با آنها آشنا هستید . فتوشاپ دارای فرمانهای ذخیره سازی دیگری ( نظیر Save copy ) نیز میباشد . این گزینه در جعبه محاوره ای Save وجود دارد .

با استفاده از گزینه Save a Copy همانند فرمان Save As می توانید پرونده خود را با نام درمحل جدید ذخیره کنید .

اگر از Save a copy استفاده کنید ( در حالی که شما روی پرونده اصلی انجام می شود نه روی رونوشت ) رونوشتی از پروند در شرایط کنونی ذخیره خواهد شد . استفاده از این گزینه برای ایجاد یک رونوشت پشتیبان قبل از یک تغییر اساسی مفید خواهد بود .

Save for Web : با کلیک کردن روی این فرمان جبعه محاوره ای مربوط به آن ضاهر می شود . این کادر شامل تنظیماتی است که برای بهینه کردن تصویر به منظور استفاده در وب ضروری می باشند که امکان مشاهده و انتخاب مقدار تراکم JPEG اعمال شده را به شما میدهند . بنابراین شما می توانید به کوچکترین پرونده تصویری با کیفیت بالا دست بابید .



                 ___________________________________________________________



انواع فرمت های تصویری :
در دنیایی ویندوز نوع فایل به سه حرفی که به عنوان پسوند در انتهای نام فایل قرار می گیرند مشخص می شود . در این میان می توان پسوندهای doc برای سندهای مربوط به برنامه های واژهه پرداز و یا Bmp برای تصویرهای گرافیکی مبتنی بر نقشه بیتی را نام برد .

PSd - 1 : متداولترین قالب بندی فایل در فتوشاپ Psd میباشد . می توان گفت که این قالب بندی مخصوص محیط فتوشاپ است . اشکال این قالب بندی این است که سایر برنامه ها ممکن است در باز کردن آن با مشکل مواجه شوند . زیرا قالب بندی مزبور برای فتوشاپ اختصاصی به شمار می آید حجم بالائی نیز دارد .

برای انتقال فایل ها بین برنامه های مختلف چاپ و یا انتشار آن در World Wide Web باید آن را با قالب بندیهای سازگار با مقصد ذخیره کنید . یکی از مزیت های این فرمت توانائی آن در ذخیره تصاویر

بصورت چند لایه است . ( راجع به لایه ها در پایین صحبت شده است ) .

Bitmap (BMP) - 2 : قالب بندی استاندارد ویندوز به شمار می آید .

Grapical Interchange format (Gif ) -3 : این قالب بندی یکی از 3 قالب رایجی است که میتوان برای نشر وب استفاده نمود . از آن جایی که فایلهای ذخیره شده با این قالب حجم کمتری دارند برای ارسال آن از طریق مودم زمان کمتری صرف می شود .

Joint Phtographic Experts Group (jpg) JPEG - 4 : به معنای انجمن گروه متخصصان عکاسی میباشد و jpg نیز یکی از سه قالب بندی مطلوب برای نشر وب به شمار می رود .

Portable Document Format (PDF) - 5 : این قالب بندی قالب سند قابل حمل برنامه آدوب آکروبات میباشد . این سیستم برای ایجاد سندهایی است که توسط برنامه Acrobat خوانده می شود .

Portable Network Graphic (PNG) PNG - 6 : به معنای نگاره سازی وب جدیدتر و بهتر است زیرا تراکم مطلوب Gif ها را با لوحه رنگ نامحدود jpg ترکیب می کند . به هر حال مرورگرهای قدیمی آن را پشتیبانی نمی کنند .

Tif - TIFF Tagged - Image File Format - 7 : قالب پرونده تصویری برچسب دار میباشد . این پرونده ها را میتوان هم در ماشین های ویندوز هم درماشین های مکیناش ذخیره نمود . این فرمت برای فایل های که چاپ می شوند نیز استفاده می شود .

Encapsulated postscrip (EPS) EPS - 8 : قالبی است که برای استفاده در نشر رومیزی (Desktop) میباشد . این قالب از زبان توصیفی صفحه Postscript استفاده می کند .

RAW - 9 : این قالب بندی اطلاعات فایل را به صورتی ذخیره میکند که قالب بندی آن برای انتقال بین برنامه ها و کامپیوتر های مختلف بیشترین انعطاف پذیری را داشته باشد .



  آموزش سریع فتوشاپ به صورت کامل و حرفه ای


فصل دوم :

کار با جعبه ابزار فتوشاپ Tool Box ( وبعضی از پالت های مربوط )

جعبه ابزار فتوشاپ Tool Box :
جعبه ابزار (Tool box) مانند جعبه رنگ هنرمند نقاش است . یعنی ابزارهای مورد نیاز برای ترسیم رنگ آمیزی پاک کردن و سایر عملکردهای مربوط به تصویر را در خود جای داده است . و به وسیله خطهای کوچکی به قسمت های مختلف تقسیم شده است .

قسمت اول : که شامل ابزارهای انتخاب می باشد . مانند عصای جادوئی ابزار انتخاب مستطیل و دایره و ...

قسمت دوم : شامل ابزارهای ترسیمی و طراحی است . از قبیل مداد قلم مو سطل رنگ و ...

قسمت سوم : ابزارهای رسم مسیر و تایپ و ...

قسمت چهارم : ابزارهای مشاهده و انتخاب رنگ و ...

قسمت پنجم : انتخابگر رنگ .

قسمت ششم : برای اعمال ماسک روی تصاویر .

قسمت هفتم : برای نحوه نمایش تصاویر در برنامه فتوشاپ می باشد .

و قسمت هشتم : برای ورود به برنامه Image ready که مخصوص ساخت تصاویر متحرک و انیمیشن است می باشد

با هر کدام از این قسمت ها و ابزارهای معرفی شده در حد نیاز آشنا خواهیم شد .

ابزارهای موجود در جعبه ابزار را برحسب نیاز و نحوه استفاده از آنها شرح خواهیم داد و ترتیب آن بر

حسب موارد استفاده آنها خواهد بود . برای منسجم کردن آمورش فتوشاپ سعی کردیم نحوه کار با

پالتها و منوهای مربوط نیز در کنار هر ابزار گفته شود .



                 ___________________________________________________________



ابزار ذره بین Zoom Tool : برای بزرگنمایی تصاویر از این ابزار استفاده می شود . این ابزار هنگام بزرگ کردن تصاویر علامت + دارد و چنانچه برای کوچک نمایی از این ابزار استفاده شود . علامت - بخود می گیرد . البته این تغییر اندازه تنها برای نمایش بر روی مانیتور ایجاد می شود و هنگام چاپ هیچ تغییری در اندازه عکس اصلی داده نخواهد شد . در درس های آینده به چگونگی تغییر اندازه تصویر برای چاپ خواهیم پرداخت .

اگر بخواهیم تصویر بزرگ شود کافیست بوسیله این ابزار روی تصویر مورد نظر چند کلیک کنیم . چنانچه بخواهیم عکس عمل فوق انجام شود کوچک نمایی هنگام استفاده از این ابزار کلید Alt را پایین نگه دارید .

با فشار همزمان دو کلید + , Ctrl تصویر بزرگتر می شود .

با فشار همزمان دو کلید - , Ctrl تصویر کوچکتر می شود .

با انتخاب گزینه های Zoom in و Zoom out موجود در منوی View نیز می توانیم تصاویر را بزرگتر و یا کوچکتر کنیم .



                 ___________________________________________________________



پنجره Navigator : به وسیله این پنجره می تواینم قسمتی از تصویر که در میدان دید ما می باشد را نسبت به کل تصویر مشاهده کنیم در حقیقت می توانیم موقعیت قسمت مورد نظر را نسبت به کلی تصویر داشته باشیم . همچنین می توان اندازه تصویر را هنگام نمایش تغییر داد .



برای باز کردن پنجره Navigator گزینه Show Navigator را از منوی Window انتخاب می کنیم . در این پنجره دور تا دور محدوده ای که در میدان دید ما می باشد کادر قرمز رنگی مشاهده می شود برای مشاهده یک قسمت خاص از تصویر روی کادر قرمز رنگ موجود در پنجره Navigator کلیک کرده و ماوس را بکشید .

توسط این پنجره می توانیم درصد بزرگنمایی را از %15 تا %1600 روی قسمت Zoom in و Zoom out که در پایین پنجره قرار گرفته است تنظیم کنیم .


                 ___________________________________________________________



ابزار دست برای جابجای تصویر - (Hand Tool (H : چنانچه تصویری بزرگتر از میدان دید ما باشد یا قبلآ تصویر را بوسیله ذره بین بزرگ کرده باشیم . برای مشاهده قسمتهای دیگر آن می توانیم بوسیله ابزار جابجایی تصویر را حرکت داده و قسمتهای آن را نیز مشاهده کنیم . از پالت Navigator نیز می توان نواحی مختلف تصویر که در میدان دید ما قرار ندارد را مشاهد کرد . کافیست مربع قرمز رنگ در پالت را با ماوس گرفته و در عکس به حرکت در آوریم .


                 ___________________________________________________________


طریقه اعمال رنگهای Forgrund , Background روی بوم نقاشی : چنانچه با نشانگر ماوس روی یکی از قسمتهای (B.G) یا (F.G) روی فلش بالای این دو رنگ کلیک می کنیم ( فلش دو جهته ) برای اینکه رنگ F.G و B.G به حالت پیش فرض ( سیاه و سفید ) برگردد . روی آیکون کوچکی که در زیر این قسمت قرار گرفته کلیک می کنیم .


                 ___________________________________________________________


ابزار قطره چکان Eyedropper Tool : وقتی مکان نما را بر روی یکی از نمونه های رنگ و یا نوار رنگ ( Color Bar ) موجود در پنجره Color Palet قرار دهیم قطره چکانی را مشاهد می کنیم که عملکرد آن بسیار مشخص و ملموس است . این قطره چکان نمونه رنگی را بر می دارد و آن را به رنگ فعال تبدیل می کند . نکته جالب توجه ابزار مزبور این است که حتی از رنگهای موجود در عکس نیز نمونه برداری می کند . مثلآ می توانید رنگ آبی آسمان رنگ سبز چمن و یا رنگ پوست را از تصویر نمونه برداری کنید . در این مورد دیگر نیازی نیست که آن را با رنگهای موجود در Color Picker مطابقت دهید این ابزار بخصوص جهت روتوش تصویر و ایجاد مجدد رنگها بسیار مفید می باشد . برای اینکار فقط کافی است آن را بر روی نقطه ای از تصویر کلیک کنید . تا رنگ موجود در پیکسل زیر آن به رنگ جدید پیش زمینه تبدیل شود . برای انتخاب رنگ پس زمینه باید در حین این کار کلید Alt را پایین نگاه دارید اگر ابزار قطره چکان را بر روی صفحه ای بکشید با رسیدن آن بر روی هر رنگ , رنگ معادل آن در نمونه رنگ ظاهر خواهد شد .

Color Sampler Tool : به ما اجازه می دهد که اطلاعات رنگی مربوط به چهار نقطه از تصویر را همزمان با هم داشته باشیم . با اولین کلیک روی تصویر پنجره Info اتوماتیک ظاهر می شود و اطلاعات رنگی نقاط انتخابی را در آن مشاهد می کنیم .

به خاطر داشته باشید که ابزارهای قطره چکان نیز مانند هر ابزار دیگر فقط نسبت به " نقطه حساس" خود فعال می باشد . که در این مورد نوک قطره چکان می باشد .

در قسمت Option این ابزار گزینه های ابزار قطره چکان را نشان می دهد در اینجا می توانید تصمیم بگیرید که با این ابزار چند رنگ را می توان نمونه گیری کرد . می توانید فقط از یک پیکسل یا میانگین چندین پیکسل 5 * 5 یا 3 * 3 نمونه برداری کنید .


ابزار Measure : با استفاده از این ابزار می توان خطوط راهنمایی را با هر زاویه ی دلخواهی رسم کرد بوسیله آن روی نقطه مبدا کلیک کرد و تا نقطه مقصد بکشید . پنجره Info به طور خودکار ظاهر می شود و مختصات طول و زاویه خط کش را در اختیارتان می گذارد .


                 ___________________________________________________________



پالت Info : برای باز کردن این پالت گزینه Show Info را از منوی windows انتخاب می کنیم از این پنجره همانطور که از نامش Information مخفف کلمه Info پیداست جهت مشاهده اطلاعات مربوط به اندازه مختصات و رنگ های نقاط مربوطه استفاده می شود . برای نمایش اطلاعات هر نقطه از تصویر کافیست بوسیله نشانگر ماوس روی تصویر حرکت کنیم .

معنی اعداد روبروی حروف را یاد بگیرید ؟

A : زاویه نسبت به افق

D : طول

X,Y : مختصات نقطه شروع و پایان

W : پهنا

H : ارتفاع

ادامه مطلب...

  آموزش سریع فتوشاپ به صورت کامل و حرفه ای


فصل سوم :

ابزارهای انتخاب و کار بر روی نواحی انتخاب شده !



ابزارهای محدوده انتخاب Marquee Tool انتخاب یک ناحیه منظم : ابزارهای محدوده انتخاب اولین ابزار انتخاب می باشد همانطور که در شکل فوق مشاهد می کنید این ابزار دارای 4 زیر مجوعه است اولین زیر مجموعه این ابزار ( محدوده انتخاب چهار گوش ) [ Marquee Rectangle ] : برای ترسیم محدوده انتخاب چهارگوش از این قسمت استفاده می کنیم . در صورتی که بخواهیم مربع ترسیم کنیم باید هنگام ترسیم کلید Shtft را فشار دهیم .

دومین زیر مجموعه این ابزار ( محدوده انتخاب بیضی ) [ marquee Rectangle ] : برای ترسیم محدوده انتخاب دایره یا بیضی از این قسمت استفاده می کنیم . در صورتیکه بخواهیم دایره ترسیم کنیم باید هنگام ترسیم کلید Shift را فشار دهیم .

سومین و چهارمین زیر مجموعه این ابزار : ابزارهای انتخاب باریکی می باشند که به شکل افقی و عمودی ارائه شده اند . با استفاده از این قسمت می توانیم یک ردیف از پیکسل ها را ( در جهت افقی یا عمودی ) انتخاب کنیم . این ابزارها برای تمیز کردن لبه شکلها مفید واقع می شوند .

نکته مهمی که باید به خاطر بسپارید این است که : وقتی با محدوده های انتخاب شده کار می کنید فقط می توانید بخش انتخاب شده داخل آن را ویرایش کنید . برای اینکه این مسئله را بهتر تجسم کنید در نظر بگیرید که محدوده انتخاب شده خارج کنید .

برای حذف انتخاب کافیست دو کلید Ctrl + D را همزمان با هم فشار دهید . یا اینکه گزینه Deselect را از منوی Select انتخاب کنید .

Option ابزار Marquee : در فتوشاپ ورژن 6 و 7 Option ابزارها در نواری در زیر نوار منو قرار گرفته است . ( در فتوشاپ ورژن 5/5 با کلیک مضاعف روی هر ابزار پنجره Option ضاهر می شود . ) در این قسمت کارائیهایی که یک ابزار دارا میباشد در اختیار ما قرار می دهد !



دکمه اول : چنانچه بخواهیم محدوده انتخاب ساده ایی داشته باشیم ( تنها یک محدوده انتخاب ) روی دکمه اول کلیک می کنیم .

دکمه دوم : در صورتی که بخواهیم به محدوده انتخاب اضافه کنیم از این قسمت استفاده می کنیم ( اجتماع )

دکمه سوم : در صورتی که بخواهیم از محدوده انتخاب کم کنیم از این قسمت استفاده می کنیم ( تفاضل )

دکمه چهارم : در صورتیکه بخواهیم اشتراک چند محدوده انتخاب را داشته باشیم از این قسمت استفاده می کنیم ( اشتراک )

در صورتیکه گزینه Feather مقدار نداشته باشد محدوده انتخاب را با لبه های صاف داریم و در حالیکه Feather مقدار داشته باشد . محدوده انتخاب با لبه های نامشخص داریم . ( Feather به معنای پرمانند و هاله ای میباشد . )

گزینه Style دارای سه گزینه میباشد :
Normal : در این حالت به هر طریقی که بخواهیم می توانیم محدوده انتخاب را ترسیم کرده و به آن سایز بدهیم .

Fixed Aspect Ratio : در این حالت می توانیم محدوده انتخاب را به نسبت عددی که برای عرض و ارتفاع می دهیم ترسیم کنیم . ( مثلآ مستطیلی رسم کنیم که نسبت طول به عرض آن 2 و 1 باشد. )

Fiexd Size : در صورتی که بخواهیم با یکبار کلیک روی فایل محدوده انتخابی با سایز مشخصی ترسیم کنیم از این قسمت استفاده می کنیم .


                 ___________________________________________________________



ابزارهای کمند Lasso Tools انتخاب یک ناحیه نامنظم : هر چند ابزار محدوده انتخاب Marquee و کلید های تغییر دهنده آن بسیار مفیدند . اما ممکن است که بخواهید ناحیه ای را غیر منظم انتخاب کنید مثلآ شاید بخواهید گلی منفرد را از بین گلهای موجود در یک دسته گل و یا فردی را از بین افراد مختلف در یک عکس انتخاب کنید .

توسط ابزارهای کمند می توانیم انتخابی به صورت آزاد داشته باشیم این ابزار دارای سه زیر مجموعه می باشد که عبارتند از :



Lasso tool - 1 : استفاده از این ابزار یک شی به دستی بدون لرزش و ارتباط خوب بین عملکرد چشم ودست نیاز دارد . در صورتی که در حین انتخاب دست خود را از روی کلیک ماوس برداریم همانجا انتخاب بسته می شود . برای انتخاب دقیق تر بهتر است سرعت حرکت ماوس را پائین بیاوریم . برای اینکار باید به ( کنترل پنل ) رفته و تنظیمات ماوس را تغییر دهیم .

Polygonal lasso Tool - 2 : این ابزار به ابزار کمند چند ضلعی معروف است . درست مانند ابزار کمند معمولی عمل می کند . اما همان طور که از نام آن بر می آید تنها تفاوتشان در این است که ابزار کمند چند ضلعی ناحیه مورد نظر را به صورت شکل هندسی نامنظم انتخاب می کند . وقتی می خواهید به جزئیات تصویر بپردازید این روش بسیار آسان خواهد بود . زیرا در این حالت بهتر می توان اجزای آن را کنترول کرد .

در اینجا به جای اینکه مانند ابزار کمند معمولی فقط خط های محدوده انتخاب ترسیم شوند نقطه های ایجاد چند ضلعی را کلیک خواهید کرد و فتوشاپ خط صافی را بین نقاط کلیک ترسیم می کند . به این ترتیب محدوده انتخاب شده را به صورت چند ضلعی نامنظم مشاهده می کنیم . می توانید تعداد نقطه ها را بیشتر کنید در حقیقت فاصله کلیکها را کمتر کنید تا انتخاب نرمتری داشته باشید .

تنظیمات این ابزارها مانند تنظیمات ابزارهای انتخاب منظم در قسمت Option در زیر منوها صورت می گیرد .

Magnetic lasso tool - 3 : این ابزار زیر مجموعه ی ابزار کمند مغناطیسی معروف می باشد . از ابزارهای است که زیاد مورد استفاده قرار می گیرد وقتی آن را پیرامون شئ هایی که کناره های نامنظمی دارند و کناره های آن نسبت به رنگ پس زمینه کاملآ مشخص می باشد . ابزار کمند مغناطیسی بهترین ابزار برای انتخاب آنها به شمار می آید . برای تعیین پارمترهای مربوط می توانید از پنجره Option این ابزار استفاده کنید .

- گزینه Feather : مانند گزینه Feather در ابزار Marquee Tool عمل می کند . کناره های نامشخص هاله ی انتخاب می کند .

- گزینه Antialized : کنارهای انتخاب را هموار می کند .

- گزینه Lasso Width : بیانگر حداقل فاصله قابل تشخیص بین کناره های شئ می باشد .

گزینه Edge contrast : برای تعیین کناره های محدوده انتخاب شده نسبت به اختلاف کنتراست بین کناره شئ که باید انتخاب شود و ناحیه پیرامون شئ مورد نظر است .



                 ___________________________________________________________




Magic Wand Tool ابزار عصای جادیی : این ابزار نیز یکی دیگر از ابزارهای انتخاب می باشد . تا اینجا ابزارهایی را مورد بررسی قرار دادیم که پیکسل Magic wand ها را به صورت متفاوتی انتخاب می کند . یعنی بسته به مقادیر رنگشان آنها را برمی گزیند . با Tool این کار می توانید شئ هایی که در پیش زمینه قرار گرفته اند را نسبت به رنگ پس زمینه انتخاب کنید .

Option در زیر قسمت منوها قرار دارد و شامل گزینه های زیر می باشد :

Tolerance : تولرانس میزان دقت ابزار را تعیین می کند که عددی بین 0 تا 255 را می پذیرد . هر چه عدد اعمال شده در این کادر کوچکتر باشد . ابزارعصای جادویی میزان انحراف کمتری را در افتراق رنگها اعمال می کند .

بنابراین هر چه عدد بالاتری را برای تولرانس انتخاب کنید رنگهای بیشتری که در گروه رنگ انتخاب شده قرار داشته باشند انتخاب خواهد شد .

چنانچه گزنیه Contiguous : غیر فعال باشد می توانید کاری کنید که فقط پیکسلهایی که در کنار یکدیگر قرار دارند و به صورت ممتد هستند انتخاب شوند . مثلآ اگر گل قرمز رنگی داشته باشند که از یک سمت آن به سمت دیگر رنگش تغییر می کند و عدد بزرگی را برای پارمتر تولرانس انتخاب کرده باشید تمام گلهایی که با تولرانس تعیین شده مطابقت داشته باشند انتخاب خواهند شد اما اگر در جدول Option گزینه Contiguous را انتخاب کنید فقط می توانید آن دسته از گلهایی که در محدوده تولرانس مزبور قرار داشته باشند را انتخاب که در تماس با یکدیگر نیز باشند .


                 ___________________________________________________________


منوی Select :
- گزینه All Ctrl + A : چنانچه بخواهیم کل فایل را انتخاب کنیم از این قسمت استفاده می کنیم . در واقع تمام صفحه به حالت انتخاب در می آید .

- گزینه Deselect Ctrl + D : این گزینه هنگامی فعال است که انتخابی Select داشته باشیم . با انتخاب این گزینه Select مورد نظر حذف می شود و نواحی انتخاب شده از حالت انتخاب خارج می شوند .

- گزینه Reselect : برای برگرداندن Select از این گزینه استفاده می شود . این قسمت زمانی فعال است که قبلآ از گزینه Deselect استفاده شده باشد .

- گزینه Inverse : توسط این گزینه محدوده انتخاب برعکس میشود . در واقع جای قسمتهای انتخاب شده با قسمت های انتخاب نشده عوض می شود .

- گزینه Feather : این امکان را برایتان فراهم می کند که به جای کناره های مشخص کناره های نامشخص پرزدار ایجاد کنید .

برای انتخاب شئ از طریق گزینه Feather باید مراحل زیر را دنبال کنید :

1- ابزار انتخاب مناسبی را انتخاب کنید و با استفاده از آن بخشی از تصویر یا شئ مورد نظر خود را در حالت انتخاب قرار دهید .

2 - برای باز شدن کادر محاوره ای مربوط گزینه Feather را از منوی Select انتخاب کنید .

3 - عددی را در پنجره باز شده وارد کنید . سپس روی دکمه Ok کلیک کنید .

4 - حال با جابجایی قسمت انتخابی دقیقآ هاله اطراف انتخاب مشاهده می شود .

تغییر شکل : هنگام کپی کردن تصویریی بر روی تصویر دیگر معمولآ بزرگ یا کوچک کردن آن ضروری می باشد . حتی شاید لازم شود کمی آن را در جهت افقی بکشید و یا حتی مقداری آن را مایل کنید . همچنین ممکن است ناچار شوید . نیمرخ سمت چپ صورت فردی را به نیمرخ سمت راست تبدیل و یا شئ را وارونه کنید . فقط با استفاده از چند دستور و چند کلیک ساده ماوس می توانید تمام این کارها و حتی کارهای بیشتری را انجام دهید . در درس های آینده به طور مفصل راجب این موضوع صحبت خواهیم کرد .


                 ___________________________________________________________



ابزار Crop Tool : از این ابزار جهت برش دادن قستی از تصویر استفاده می شود . روش کار به شرح زیر است .

1 - برای مشخص کردن ناحیه ای که می خواهید آن را محفوظ دارید روی آن قسمت کلیک کرده و به وسیله ماوس در دور تا دور آن ناحیه محدود ایی ترسیم کنید .

2 - برای تنظیم محدوده ترسیم شده ( شکل و اندازه مستطیل برش ) روی نقاط مربوط کلیک کرده ماوس را بکشید .

3 - برای برش دادن تصویر دکمه Enter را فشار می دهیم و برای لغو عمل برش کلید Esc را فشار می دهیم .


                 ___________________________________________________________



(Move Tool -(V ابزار انتقال : از این ابزار جهت جابجا کردن قسمتی از تصویر در یک فایل و یا از فایلی به فایل دیگر استفاده می شود عمل انتقال را می توان توسط صفحه کلید نیز انجام داد .

کلید های میان بر : Ctrl + c = Copy و Ctrl + x = Cut و Ctrl + V = Paste همچنین عمل انتقال را با استفاده از منوی Edit گزینه های Cut و Copy و Paste نیز می توان انجام داد .

همانطور که مشاهده می شود در صورتی که قسمتی از فایلی را به فایل دیگری انتقال دهیم به صورت اتوماتیک در فایل جدید با هر عمل انتقال یک لایه اضافه می شود . در حقیقت به ازای هر عمل

Paste یک لایه اضافه می شود . باید در نظر داشته باشید که برای جابجا کردن هر قسمتی از تصویر ابتدا باید لایه مربوط را د پنجره لایه ها فعال کنیم . برای تصاویری که فاقد لایه های متعدد می باشند ابزار Move کل تصویر را جابجا می کند .

نکته : برای دسترسی سریع به لایه مربوط به هر جسم کافیست روی جسم مورد نظر در فایل کلیک راست کنیم از زیر منوی باز شده گزینه اول شماره لایه میباشد آنرا انتخاب میکنیم . مشاهده می کنیم که در پنجره لایه ها لایه مربوط به همین جسم فعال می شود .


                 ___________________________________________________________



پنجره History عمل Undo , Redo : برای باز شدن این پنجره گزینه History را از منوی Window انتخاب می کنیم پنجره History جدول تاریخچه فهرستی از تمام ابزارهالی استفاده شده و همچنین تمام تغییراتی که ایجاد کرده اید را نگه می دارد . تا بتوان بیش از یک عمل را باز گرداند در این پنجره می توانید هر یک از عملکردهای مزبور که نمی خواهید اعمال شود را باز گردانید . این کار در بعضی از اعمال ملغی سازی Undo مکرر مفید واقع می شود . زیرا در این حالت می توانید عملکرد Undo و Redo را به صورت انتخابی قرار دهید .

معادل عمل Undo فشار دادن همزمان سه کلید Ctrl + Z است .

معادل عمل Redo فشار دادن همزمان سه کلید Ctrl + Shift +Z است .


                 ___________________________________________________________



ابزار بریدن Slice Tools : از این ابزار برای تقسیم یک تصویر به تکه های کوچکتر و استفاده از آنها در صفحات اینترنت و یا استفاده در برنامه ی Imgae Ready برای ایجاد تصاویر متحرک و انیمیشن با فرمت Gif استفاده می شود . ما به کلیات استفاده از این ابزار اشاره می کنیم .

پس از انتخاب این ابزار بر روی تصویر کلیک کرده و بکشید . خواهید دید که ناحیه ای بصورت چهار گوش انتخاب می شود . پس از آنکه تمام تصویر را به قسمت های کوچکتر تقسیم کردید از منوی File گزینه ی Save For Web ار انتخاب کنید و اگر تغییرات خاصی مورد نظرتان است اعمال کرده و Ok کنید .

خواهید دید که تصویر به قسمت هایی تقسیم شده که می توانید با استفاده از جدول ها آنها را در وب سایت خود قرار دهید . این کار به افزایش سرعت آپلود شدن تصاویر منجر خواهد شد .



برای استفاده از قسمت های انتخاب در ساخت انیمیشن با کلیک بر روی دکمه ی Imgae Ready وارد محیط برنامه مذکور شده و به ایجاد انیمیشن بپردازید . در این مقاله آموزشی قصد کار با برنامه Image Ready را نداریم .
 

ابزار Slice Select Tool : با کلیک بر روی قسمت های انتخاب شده می توانید آنها را تغییر سایز داده حذف کنید و یا جا به جا کنید . با دو بار کلیک بر روی ناحیه انتخاب شده می توانید به این قسمت یک آدرس اینترنتی اختصاص دهید . اگر کمی با برنامه های طراحی صفحات اینترنت کار کرده باشید با تنطیمات این قسمت کاملآ آشنا هستید .

اگر در قسمت Slice Type گزینه ی Image فعال باشد : گزینه های زیر را مشاهده خواهید کرد .

Name به این قطعه از تصویر نام دلخواه خود را اختصاص دهید .

URL آدرس سایت اینترنتی مورد نظر را در این قسمت وارد کنید . با قرار گرفتن در صفحات اینترنت و کلیک بر روی این قطعه به آدرس وارد شده می روید .

Target نحوه ورود به آدرس وارد شده در URL را در این قسمت مشخص می کنید . به عنوان مثال با وارد کردن (blank ) صفحه ای که آدرس آن در URL وارد شده در یک صفحه ی جدید باز می شود .

Alt Tag با قرار گرفتن ماوس بر روی تصویر مطالبی که در این قسمت نوشته اید به نمایش گذاشته می شود .

Dimensions در این قسمت مکان ناحیه بریده شده و اندازه ی آن را مشخص می کنید . پر کردن این قسمت ها الزامی نیست .

اگر در قسمت Silce Type گزینه ی NO Image فعال باشد : در صفحه ی اینترنت تصویر به صورت BackGround در جدول قرار می گیرد و می توان بر روی آن مطالب دلخواه خود را بنویسید . این قسمت به طراحی صفحات اینترنت مربوط می شود و ما بیش از این به این موضوع نمی پردازیم .



ادامه آموزش فتوشاپ را در قسمت دوم می توانید بخوانید


پيام مدير

    به سایت صفر و یک خوش آمدید

    :Email

    Siroos.krooki@Gmail.com

خبر نامه سايت

     

    Free Web Hosting

تبليغات متني

تبليغات

تبليغات

 

All Rights Reserved 2009-2012 © by : www.Sefroyek.ueuo.com